Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
https://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1055

729. Aicinām uz svinīgu notikumu 30. augustā

Mājaslapa
2015.08.25 22:47

Svētdien, 30. augustā, 

Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze 

Mēness ielā 1 

aicina uz svinīgu notikumu: 

piemiņas zīmju uzstādīšanu 

ievērojamiem Latvijas vēstures un kultūras darbiniekiem 

Jēkaba kapos, Lielo kapu teritorijā.

Plkst. 10.00 dievkalpojums, aptuveni 11.30 – piemiņas zīmju atklāšana


Rīgas Kristus draudzes mājvieta ir Sv. Jēkaba kapela Jēkaba kapos, un tiešā dievnama tuvumā atdusas daudzas ievērojamas vēsturiskas personības (J. K. Broce, J. Baumanis, K. G. Zontāgs, O. Hūns, A. Fītinghofa u. c.). 

Laika gaitā daudz cietušos Jēkaba kapus ik gadu apmeklē gan daudz rīdzinieku, gan citu pilsētu un valstu viesu, īpaši – baltvācu pēcteči, kuri meklē savus tuviniekus. Diemžēl pieminekļi ir stipri bojāti, vairāki vispār bez kapu plāksnēm, tāpēc tūristiem u. c. interesentiem ir ļoti problemātiski uzzināt, kas apbedīts konkrētajā vietā. 

Uzstādīsim vienpadsmit informatīvas zīmes četrās valodās (latviešu, vācu, angļu, krievu), kurās iekļauti pamatdati par attiecīgajās kapavietās apbedītajām personām. Plāksnes ne tikai sniegs ziņas par Jēkaba kapos guldītajām izcilajām personām, bet, cerams, arī mazinās necieņu un vandalismu, kas nereti izpaužas atsevišķu cilvēku uzvedībā kapos.

2014. gadā Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta uzņēma daudz citu valstu pilsoņu, kuriem bija interese arī par sakrālā tūrisma objektiem. 

Informatīvās piemiņas zīmes Jēkaba kapos arī turpmāk kalpos Latvijas iedzīvotāju un ārvalstu tūristu pilnīgākai informēšanai par mūsu valsts vēsturē nozīmīgiem cilvēkiem, radīs pozitīvu iespaidu par rīdzinieku cieņpilnu attieksmi pret savas pilsētas kultūrvidi un izcilām pagātnes personībām.

Projektu atbalstījis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Fotogalerija ŠEIT