Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=958

632. Svētīga diena Jelgavā

Mājaslapa
2014.05.27 13:37

Atsaucoties laipnam ielūgumam, 18. maijā Rīgas Kristus draudzes pārstāvji Benita, Arnolds, Agra un Jānis viesojās Jelgavas baptistu draudzē, kuras koris svinēja savu 140 gadu jubileju.

Mūsu aicināšanas iniciatori bija aktīvi šīs draudzes locekļi Linda un Tālis Langenfeldi. Tālis ir mākslinieks – mūsu baznīcas skaisto stendu autors. Abi ar Lindu viņi ir piedalījušies arī mūsu draudzes dievkalpojumos. Rezultātā, katram paliekot savā konfesijā, mūsu starpā veidojas patiesi kristīga sadraudzība (atcerēsimies, ka kristieši šogad ir īpaši aicināti uz vienotību un mums visiem uzdotais jautājums ir no apustuļa Pāvila Pirmās vēstules korintiešiem “Vai tad Kristus ir dalīts?”).

Klausījāmies brīnišķīgu koncertu un starp priekšnesumiem tikām īsumā iepazīstināti ar kora bagāto vēsturi. Dziļa un saistoša bija teoloģijas zinātņu doktora, mācītāja Ilmāra Hirša, svētruna, veltīta Kristum kā dzīvajam ūdenim. Mācītāja teiktais rosināja domāt par to, kas tad īsti ir tas, ko mēs katru dienu uzņemam, – cik liela daļa tajā ir dzīvā ūdens. Otrs klātesošajiem uzdotais jautājums bija – kurā brīdī cilvēkam vairs negribas dzert? Un atbilde: tad, kad viņš ir pārpārēm padzēries vai… miris. Kurš no mums var apgalvot, ka viņam jau ir tik daudz dzīvā ūdens, ka vairāk nevajag? – retoriski jautāja mācītājs.

Šajā dienā tikām bagātināti gan ar skaistu mūziku, gan ar nopietnām pārdomām. Saņēmuši mācītāja svētību un vēl mirkli uzkavējušies Lindas un Tāļa viesmīlīgajās mājās, devāmies atceļā. Paldies Dievam par svētīgi pavadītu dienu!

 Agra Turlaja













‍‍