Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=800

495. Igatē atklās ekumenisku baznīcu

Mājaslapa
2013.01.15 22:50

Mūsu dievnama līdziniece. Papildus skatiet sadaļā ---> Dievnams ---> Mūsu dievnama līdziniece Igatē

Vidrižu pagasta Igatē piektdien iesvētīs dievnamu, kurā prioritāte visu kristīgo konfesiju kristiešiem būs lūgšanas par bērniem.
 

Baznīcas iesvētīšanā piedalīsies katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs un luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. 

Projekta iniciatore Svetlana Liepiņa stāsta, ka baznīca īpaši veidota, lai palīdzētu cilvēkiem risināt problēmas, kas skar bērnus – attiecības, aborti, neauglība un slimības. Šie jautājumi sabiedrībā kļūst arvien aktuālāki, turklāt Latvijā nav dievnama, kurš kā savu prioritāti izvirzītu tieši lūgšanas par bērniem. Baznīcai ir sagādātas vairākas unikālas svētlietas – ikona, kur attēlots Jēzus ar mazu bērniņu plaukstā, leģendārs akmens un svēto kauli. Lai gan lielāko iniciatīvu un atbildību ir uzņēmušies katoļi, baznīcas durvis būs atvērtas arī citu konfesiju kristiešiem, tā būs savdabīgs ekumenisks projekts. 

Pamatojot projekta ekumenisko aspektu, biedrības „Igate” valdes priekšsēdētājs Valters Piebalgs atsaucas uz pāvesta Benedikta XVI aicinājumu dažādu konfesiju kristiešus būt vienotiem.



A‍vots: http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/106092/igate-atklas-ekumenisku-baznicu