Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=798

493. Sākas Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību

Mājaslapa
2013.01.14 14:26

Kā ik gadu, no 18. līdz 25. janvārim tiek svinēta Lūgšanu nedēļa par kristiešu vienotību. Tās laiks 1908. gadā tika izraudzīts simboliski – lūgšanu nedēļa sākās apustuļa Pētera svētkos un noslēdzās dienā, kad tiek pieminēta apustuļa Pāvila atgriešanās.

Lūgšanu nedēļas materiālus katru gadu kopīgi gatavo Pasaules Baznīcu padome (Baznīcu ekumēniskās padomes komisija “Ticība un Konstitūcija”) un Romas Katoļu baznīca. 
Šogad tos sagatavoja Indijas kristieši.

2013. gada
 Lūgšanu nedēļas par kristiešu vienotību tēma ir "Ko Dievs no mums sagaida", kas izriet no Michas 6:6-8 "Ar ko lai nāku Kunga priekšā?
Kā man zemoties augstajam Dievam?Vai man nākt ar sadedzināmajiem upuriem, ar gadu veciem teļiem? Vai Kungam patiksies tūkstoši aunu un desmitiem tūkstošu eļļas straumju?
Vai man pirmdzimtais jāatdod par savu pārkāpumu, manas miesas auglis par manas dvēseles grēku? Viņš tev ir teicis, cilvēk, kas ir labs, ko Kungs no tevis prasa - spriest taisnu tiesu, mīlēt žēlastību, pazemībā staigāt ar Dievu."

Lūgšanu nedēļas materiālos ietverta tēma par dalitiem, kuri kastu sistēmas dēļ gan Indijas sabiedrībā, gan Baznīcā piedzīvo lielu netaisnību un nabadzību. Gandrīz 80 procenti Indijas kristiešu ir dalitu izcelsmes.  

Pravietis Miha bija satriekts par savas tautas stāvokli toreizējā vēsturiskajā situācijā un vērsās pret vadītājiem un priesteriem, kuri bija nodevuši savu tautu. Viņš aicināja uz taisnīgumu, cieņu pret cilvēku, mieru.

Sekot Kristum kā mācekļiem nozīmē staigāt pa taisnīguma, žēlsirdības un pazemības ceļu. Ceļa metafora atklāj kristīgās māceklības dinamismu. Trīsvienīgais Dievs ienāca cilvēces vēsturē, bija cilvēku vidū un aicina mūs sekot Viņa piemēram.

Jānis Pāvils II ir teicis: "Jebkāda līdzība ar kastu sistēmai līdzīgiem aizspriedumiem kristiešu vidū sniedz īstai cilvēku solidaritātei pretēju liecību. Tas ir apdraudējums patiesam garīgumam un nopietns šķērslis kristīgās Baznīcas misijai - evaņģelizācijai."

8 dienu tēmas:

 Vairāk lasīt šeit>

Visi Lūgšanu nedēļas materiāli lasāmi brošūrā> (angļu val.).

Visi 8 dienu teksti no jaunā Bībeles tulkojuma, kā arī citi materiāli latviešu valodā būs lasāmi ekumēniskajā izdevumā "Kas mūs vieno" 2013.gadam. Ar 15.janvāri to varēs saņemt izdalīšanai draudzēs. Lūgums zvanīt Andai Donei, tālr.  26526464

Lai taisnības, vienotības un miera Dievs dara mūs par patiesu zīmi cilvēku solidaritātei, dodot mums spēku darīt to, ko Dievs no mums sagaida!