Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=533

310. Izdota ticības mācības rokasgrāmata bērniem „Tas Kungs ir mans Gans”

Mājaslapa
2011.08.15 19:21

Luterisma mantojuma fonds ir izdevis Vilberta Kreisa grāmatu “Tas Kungs ir mans Gans”. Kreiss ir luterāņu mācītājs Francijā un sarakstījis šo grāmatu kā ticības mācības rokasgrāmatu bērniem, viņu vecākiem un Svētdienas skolas skolotājiem.

Rokasgrāmatā ir 40 nodarbības, kurās ir gan materiāls pārdomām, gan zelta pants, gan uzdevumi, gan zīmējumi. Soli pa solim bērns tiek vests cauri Mārtiņa Lutera Mazā katehisma pamattēmām, proti, baušļiem, Apustuļu ticības apliecībai, Mūsu Tēvs lūgšanai, Kristībai, grēksūdzei un Kunga mielastam.

Šī grāmata ir tapusi pateicoties LMF galvenajiem atbalstītājiem – Luterisma mantojuma fondam ASV. Tomēr tā netiktu publicēta bez vietējo Latvijas cilvēku ieguldītā darba un ziedojumiem. Luterisma mantojuma fonds pateicas Ivetai Gailei, Agnesei Gailei, Rolandam Ķirpim, Voldemāram Lauciņam un Guntiņai Vaickovskai par “izlietajiem sviedriem” šīs grāmatas radīšanā. Pateicība arī privātajiem ziedotājiem Martai Jaksonai un Dainai Mežeckai.

Lūk, ko par šo grāmatu LELB bīskapu kolēģijas vārdā raksta bīskaps Guntars Dimants: “V. Kreisa grāmata ir brīnišķīga Katehisma mācības rokasgrāmata bērniem un to vecākiem LELB draudzēs. Kas es esmu Dieva radītajā pasaulē? Šis ir viens no svarīgākajiem jautājumiem ikviena cilvēka dzīvē. Izpratne par šo jautājumu formē cilvēka personību un ieved to atjaunotās attiecībās ar Dievu. Grāmata ir kā interesants ceļojums, kur katra nodaļa atklāj kaut ko jaunu vedot pretī piedzīvojuma piepildījumam, t. i., atbildei: Kas es esmu Dieva radītajā pasaulē? Novēlu Dieva svētību katram šīs grāmatas lasītājam!”

Šim Dieva svētības vēlējumam pievienojas arī Luterisma mantojuma fonds.

Ziņas avots: http://www.lelb.lv/lv/?ct=lelb_zinjas&fu=read&id=1212&start=