Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=50

32. Grāmatas neredzīgajiem

Mājaslapa
2009.09.18 00:23

Labdarības pēcpusdienā "Uzdāvini SAULI!" vāks līdzekļus grāmatām neredzīgajiem

22.septembrī no plkst.15 līdz 18.30 Rīgas Rātslaukumā notiks labdarības pēcpusdiena "Uzdāvini SAULI!", kurā tiks vākti līdzekļi, lai Latvijas Neredzīgo bibliotēka varētu turpināt izdot grāmatas neredzīgo jeb Braila rakstā, kā arī redzes invalīdu plaši pieprasītās audiogrāmatas, informē pasākuma rīkotāji.
 


Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pārstāve Gunta Bite skaidro, ka saistībā ar ievērojamo budžeta samazinājumu ir apdraudēta bibliotēkas darbība grāmatu izdošanas jomā. Patlaban nepietiekamā finansējuma dēļ trūkst Braila raksta grāmatu izdošanai nepieciešamo resursu, savukārt audiogrāmatu ieskaņošana ir apstājusies pilnībā, jo nav iespēju algot diktorus, kas tās ielasītu.

Tāpēc bibliotēka sadarbībā ar Saules muzeju un žurnālu Mūzikas Saule rīko labdarības pasākumu, lai savāktu līdzekļus grāmatu izdošanai un lai redzes invalīdi ne tikai nepaliktu bez grāmatām, bet arī varētu tās saņemt bagātākā klāstā nekā šogad.

Uz labdarības pēcpusdienu aicināti visi, kas vēlas atbalstīt cilvēkus ar redzes traucējumiem. Pasākuma rīkotāji informē, ka tā laikā būs iespējams skatīties un klausīties koncertu un dzejas lasījumus, piedalīties radošajās darbnīcās, iepazīties ar Saules observatoriju u.c. Labdarības pēcpusdienu vadīs diriģents Ints Teterovskis.

Pasākuma patronese ir eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, informē rīkotāji.

Vairāk informācijas - www.uzdavinisauli.lv.
 



Publicēts:

Diena.lv
Otrdiena, 15. septembris (2009) 16:44