Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=29

11. Sprediķoja bīskape Jāna Jēruma Grīnberga

Mājaslapa
2009.08.02 17:29

Tiem draudzes locekļiem, kas to nezināja, mācītāja Jāna pastāstīja, ka viņa ir Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskās draudzes dibinātāja mazmeita.


Bīskape Jāna Jēruma Grīnberga ir dzimusi Londonā un augusi latviešu ģimenē. Tēvs – komponists un diriģents Alberts Jērums, māte – Lauma, dzimusi Grigora, Kristus draudzes dibinātāja meita.

Jāna pēc ordinācijas 1997. rudenī strādājusi Londonas latviešu evaņģēliski luteriskajā draudzē, bet vēlāk - Lielbritānijas luterāņu baznīcas Sv. Annas un Agneses draudzē, reizē arī veicot prāvesta pienākumus.

2008. gadā viņu ievēlēja par Lielbritānijas luterāņu baznīcas bīskapi,  un viņa kļuva par pirmo bīskapi sievieti Anglijas vēsturē.

Jāna ir arī Anglikāņu – luterāņu biedrības moderātore un Lielbritānijas luterāņu padomes valdes locekle.

Dziļi simboliski ir, lūk, kas.

Jānas Jērumas Grīnbergas vectēvs Augusts Grigors, pats neredzīgs būdams, Kristus draudzi dibināja, domājot par Rīgas neredzīgajiem cilvēkiem.

Un tagad bīskapes Jāna Jērumas Grīnbergas sprediķa audioieraksts ir ievietots mūsu mājaslapā, un to varēs klausīties arī neredzīgie draudzes locekļi Strazdumuižas pansionāta bibliotēkā. Šajā dievkalpojumā viņi klāt nebija, jo uz mūsu dievnamu brauc 2 reizes mēnesī.

Tāpat mājaslapā jau ir ievietoti astoņi mācītāja Agra Sutras sprediķu audioieraksti, un turpmāk, ja vien būs iespējams, tie tiks ievietoti ik pēc katra svētdienas dievkalpojuma.

Vienīgi būtu labi, ka redzīgie draudzes locekļi atrastu laiku un aizbrauktu uz Strazdumuižas pansionātu un palīdzētu neredzīgajiem brāļiem un māsām iegūt prasmes, lai viņi varētu šos sprediķu audioierakstus klausīties. 



Bīskapes Jānas Jērumas Grīnbergas sprediķa audioierakstu varat klausīties šeit!

Mācītāja Agra Sutras sprediķu audioierakstus varat klausīties šeit!