Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=176

127. Luterāņu mācītāju algām nauda līdz jūnijam

Mājaslapa
2010.04.06 14:42

Tas jāņem vērā...

Naudas Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas (LEBL) garīdznieku atalgojumam pietiek līdz jūnijam, un pēc tam katrs mācītājs saņems tik, cik draudzes varēs atļauties samaksāt, šodien raksta Diena.

Pirms diviem gadiem lielākā daļa luterāņu baznīcas mācītāju atbalstīja sadarbības plānu ar Misūri Sinodes baznīcu ASV, kas solīja atalgojuma fondam sagādāt Ls 30 miljonus. Plāns paredzējs LEBL Virsvaldes rokās koncentrēt 30% luterāņu draudžu īpašumu Latvijā, kurus pārdodot cerēja iegūt 20 miljonus latu, bet vēl 10 miljonus prognozēja no īres maksas. Pēc tam 80% no iegūtajiem līdzekļiem bija plānots nodot ASV Misūri Sinodes apsaimniekošanā, kas tos investētu finanšu tirgos, bet 20% noguldīt Latvijā. Nekustamā īpašuma apsīkuma dēļ gandrīz nevienu īpašumu pārdot neizdevās un cerību burbulis ir plīsis, secina Diena.

Uz šo lietu jāskatās bez ažiotāžas, komentē luterāņu baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Viņš norāda, ka draudzes pašas ir maksājušas saviem mācītājiem vismaz pēdējos septiņdesmit  gadus, un visu šo laiku mācītāji kalpoja vairākās draudzēs. Kad tirgus sakustēsies, varam mēģināt projektu turpināt, teica J.Vanags.

Baznīca izvērtēs, kuras draudzes var maksāt mācītājam un kuras nē. Lielās draudzes mazajām iešot palīgā.

Par šo tematu vairāk lasiet Dienā 

*************************

http://www.diena.lv/lat/politics/hot/macitaju-algam-nauda-lidz-junijam