Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=dzieddraudze2010a&fu=read&id=145

Meld.: J. 171 Slavēsim Dievu!

Mājaslapa
2010.03.08 09:55

Slavēsim Dievu! Lai zeme un debess To godā! Kalni lai tērpjas un lejas viskrāšņākā rotā! Dziesmas lai plūst, Sirdis par lūgšanu kļūst Dienā šai debesu dotā!

Slavēsim Dievu! Viņš visus mūs mielo un silda, Pļāvēja klēti ar zeltītiem graudiem Viņš pilda. Priekā kas sēts, Tautai būs mantojums svēts, Nemiers to neveiks un ķilda.

Slavēsim Dievu! Kaut sāpes un bēdas spiež tautu, Naidnieks kad trako, lai postītu, šķeltu un grautu: Stipra kā klints, Mūžam zels ticīgo ģints. Vai gan Dievs nogrimt tai ļautu?

Slavēsim Dievu! Reiz novelsim nīcības nastu, Dvēsele brīvota dosies uz ilgoto krastu. Glābējs kad sauks, Mājup tad dvēsele trauks, Mieru lai mūžīgu rastu.

Es ticu, ka no zvaigžņu stariem Ir Dievam goda tronis celts. Ir mums, ir apskaidrotiem gariem Spīd Viņa gaismas šķīstais zelts. Es savam Radītājam godu, Es Viņam pateicību dodu.

Es ticu Kristus vārdam svētam, Kas man kā tūkstoš saules mirdz. Pār visām sirdīm pazaudētām Pie krusta lūza Viņa sirds. Par Viņa šķīsto nāves ziedu, Par Viņa mīlestību dziedu.

Es ticu Garam, kas kā liesma, Kā uguns liesma sirdī nāk. Viņš mūsu prieks un mūsu dziesma, Uz Viņu tautas cerēt sāk. Bez Viņa jaunas dzīves nava, Lai Viņam mūžam gods un slava!

Ierakstīts draudzē 2010. gada 13. februārī