Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1248

920. Grandiozi!

Mājaslapa
2018.04.15 22:58

GRANDIOZI!

Tieši ar virsrakstā likto vārdu draudzes priekšniece Benita raksturoja sestdien, 14.  aprīlī, notikušo talku, kurai vērienu piešķīra vides žurnālistes Anitra Toomas sapulcētie talcinieki no “Vides Vēstīm”, Vides aizsardzības kluba, Rīgas “Dārziem un parkiem” un citi sakoptas vides entuziasti – protams, arī Kristus draudzes locekļi.

Īpašs ieguvums šajā reizē ir arboristu (kokkopju) paveiktais – apzāģētas liepas gar celiņu uz baznīcu (tagad tās vairs vasarā tik ļoti neizsegs skatu uz mūsu dievnamu). No nokaltušajiem zariem atbrīvots arī vecais ozols pie baznīcas sānu ieejas. Nozāģētie zari turpat uz vietas pārtapa šķeldā, un teritorija tika perfekti notīrīta.

Talka noslēdzās ar jau ierasto pulcēšanos pie mūsu garā galda kriptā. Arvīds Ulme īsi pastāstīja par Latvijā vecākās dabas aizsardzības nevalstiskās organizācijas VAK dibināšanu 1986. gadā un tās pirmajiem soļiem – daudzi vēl atceramies iespaidīgos mītiņus Arkādijā un citas aktivitātes. Vēlāk klausījāmies un arī dziedājām līdzi Imanta Kalniņa dziesmas.

Sakām paldies visiem un ikvienam, kurš sestdien pielika roku, lai svētdienas rītā Jēkaba kapelas apkārtne sagaidītu dievlūdzējus saposta un glīta.

Draudzes padome

 
Lūdzu, skatiet: Fotogalerijas

Plašu reportāžu varat atrast, ieejot Anitras Toomas Facebook lapā!