Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1215

889. Notiks prof. R. Feldmanim veltīti priekšlasījumi

Mājaslapa
2017.11.30 19:36

4. decembrī plkst. 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Letonikas un Baltijas lasītavā (5. stāvā) notiks Letonikas lasījumu cikla priekšlasījumi, veltīti vienam no ievērojamākajiem 20. gs. Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas garīgajiem darbiniekiem – Dr.theol. profesoram Robertam Feldmanim (1910–2002), viņa dzīvei un darbībai. Ieeja bez maksas.

Programmā:
Dr.philol. Silvija Pavidis – "Daži reformācijas sociokulturālie aspekti Rīgā";
Mg.theol. Ilmārs Rubenis – "Dr. R. Feldmanis: no mācekļa līdz Baznīcas tēvam";
Dr. Guntis Kalme – "Dr. R. Feldmaņa Latvijas Baznīcas vēstures izpratne".

Dr.theol. profesors Roberts Feldmanis bija izcils Latvijas Baznīcas vēsturnieks, mācītājs, liturgs, draudžu un baznīcu atjaunotājs, garīgais tēvs un jaunās mācītāju maiņas audzinātājs, kura garīgā ietekme sniedzās arī pāri Latvijas robežām.

Lasītavā no 4. decembra līdz 2018. gada 1. aprīlim būs aplūkojama arī krājuma izlase "Roberts Feldmanis. Ecce pastor, pastor verus! Lūk mācītājs, patiess mācītājs!". Tā sniedz ieskatu R. Feldmaņa dažādajās darbības jomās. Krājuma izlasi veido materiāli no LNB, Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhīva un profesora Roberta Feldmaņa fonda krājumiem.

Letonikas lasījumi – cikls, kurā vēsturnieki, literatūrzinātnieki, kultūrvēsturnieki un citi humanitāro un sociālo zinātņu nozaru pētnieki tiek aicināti dalīties pieredzē un pārdomās par jaunākajiem pētījumiem un aktuālām tēmām Baltijas kultūrtelpā.

 

Papildu informācija:
Augusts Zilberts
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Latvijas Nacionālā bibliotēka
Tālr..: 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv