Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=119

94. Tā dara Polijā

Mājaslapa
2010.02.10 19:37

Mūsu draudzē jau 11. gadu tiek veikta dievkalpojumu apmeklētāju uzskaite. Ne visur tas tā, un viens otrs par šo statistiku groza galvu. Bet, lūk, kas notiek Polijā....


Polijā 
baznīcas apmeklējumu 
kontrolē 
elektroniski


Trešdiena, 10.februāris (2010), plkst.19:13 | Māris Krūmiņš

Pie Polijas pilsētiņas Grifovslavskas baznīcas uzstādīta elektroniska ierīce, kas "nolasa" baznīcēnu pirkstu nospiedumus un reģistrē bērnus, kuri apmeklējuši svētās mises. Dīvainā kārtā šis jaunievedums ne tikai nav izpelnījies vietējo iedzīvotāju kritiku, bet gan tiek plaši atbalstīts.

Par mācītāja Gžegoša Sovas ieviesto "racionalizācijas priekšlikumu" vēsta laikraksts "Gazeta Wyborcza". Poļu katoļu priesteris pie ieejas baznīcā uzstādījis elektronisku ierīci, kas pārbauda skolēnu pirkstu nospiedumus un reģistrē mises apmeklējumus. Iegūtā informācija tiek apkopota datu bāzē, un centīgākajiem baznīcas apmeklētājiem (tiem, kuri būs atnākuši vismaz uz 200 misēm) vairs nebūs jāiziet apmācības kurss pirms iesvētībām. "Tas ir ļoti ērti, tagad mums pēc dievkalpojuma vairs nav jāstāv rindās, lai saņemtu mācītāja parakstu savās iesvētību burtnīciņās," sacījusi 15 gadus vecā Karolīna. Arī bērnu vecākiem nav nekādu iebildumu pret to, ka viņu atvases nu iespējams identificēt pēc pirkstu nospiedumiem.

Raksta adrese internetā: http://zinas.nra.lv/pasaule/16050-polija-baznicas-apmeklejumu-kontrole-elektroniski.htm