Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1136

811. Sirsnīgi un – ar jokiem!

Mājaslapa
2016.08.28 00:06

Vienu reizi gadā, parasti vasaras beigās, Strazdumuižas klubā Kristus draudze svin Dārza svētkus. Tajos kuplākā skaitā nekā Mēness ielas dievnamā sastopam savus neredzīgos brāļus un māsas.

Katru gadu tas mums visiem ir ļoti īpašs notikums. Pirms šī gada svētkiem Strazdumuižas iemītnieki bija izteikuši vēlmi, lai līdztekus ierastajai programmai (mācītāja uzruna, draudzes priekšnieces stāstījums, maestro Jāņa Kaijaka un dziedātāja Jura Baronska allaž uzrunājošais priekšnesums, kā arī pašu sadziedāšanās) būtu vairāk jautrības un smieklu. Tad nu gan mācītājs, gan draudzes priekšniece bija sameklējuši krietni daudz anekdošu. Viņu stāstījums “parāva vaļā” arī citu draudzes locekļu krātuvītes. Interesantas un amizantas bija maestro Kaijaka stāstītās “anekdotes iz dzīves” – par leģendāro Jelgavas Sv. Annas baznīcas mācītāju Moricu Vilhelmu Konrādiju.

Īpašu akcentu tikšanās reizei piešķīra arī viešņa no Vācijas – Aleksandra Belkiusa (Alexandra Belkius), kuras dzimtas saknes stiepjas līdz pat Rīgas dibinātājam bīskapam Albertam. Aleksandra mūsu draudzi ir apmeklējusi vairākkārt. Kopā ar Anitu Uzulnieci viņa ieradās ļoti savlaicīgi un nekavējoties iesaistījās galda klāšanā. Paldies!

Jo sirsnīgs paldies arī kafejnīcas “Vecrīga” cilvēkiem un visiem pārējiem, kas bija sarūpējuši bagātīgu cienastu. Tik bagātīgu, ka, svētkiem beidzoties, varējām iepriecināt savus neredzīgos draudzes locekļus ar nelieliem našķu sainīšiem, ko baudīt vakarā.

Tiksimies atkal nākamajā gadā!

‍Fotogalerija: http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=darzasvetki201627augusta