Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1040

714. Projekts ir atbalstīts!

Mājaslapa
2015.05.15 22:33

Ziņa 
no priecīgi satrauktās 
draudzes priekšnieces 
Benitas Brūderes:

‍‍
Tikko nāku no Rīgas domes no Izglītības un sporta komitejas sēdes, kurā atbalstīja draudzes projektu par informatīvo piemiņas zīmju uzstādīšanu ievērojamiem Latvijas vēstures un kultūras darbiniekiem Jēkaba kapos.

Draudze saņems EUR 574.87!

Divus gadus gaidījām un sagaidījām!

‍Publikācija
‍"Latvijas Avīzē"

‍http://www.la.lv/jekaba-kapos-uzstadis-pieminas-zimes-desmit-pazistamiem-kulturas-dabiniekiem/
 
 

Jēkaba kapos uzstādīs piemiņas zīmes desmit pazīstamiem kultūras dabiniekiem

Rīgā, Jēkaba kapos, tiks uzstādītas 10 informatīvas piemiņas zīmes ievērojamiem Latvijas vēstures un kultūras darbiniekiem.

Projektu iecerējusi Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze. Draudzes pārstāvji vērsušies pie Rīgas vicemēra Andra Amerika ar lūgumu no pašvaldības saņemt projekta līdzfinansējumu 560 eiro apmērā. Jautājumu šodien skatīja un līdzfinansējuma piešķiršanu šodien akceptēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja.

Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze ir iecerējusi uzstādīt 10 informatīvās zīmes četrās valodās – latviešu, vācu, angļu un krievu. Tajās tiktu iekļauti pamatdati par deviņās kapavietās apbedītajām personām, un vienu zīmi par Jēkaba kapu un Jēkaba kapelas vēsturi plānots uzstādīt pie Jēkaba kapelas Mēness ielā 1, Rīgā. Projekta kopējās izmaksas ir 1119 eiro. Daļa līdzekļu pieprasīta no Rietumu Bankas labdarības fonda.

Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskās draudzes mājvieta ir Svētā Jēkaba kapela Jēkaba kapos – Lielo kapu teritorijā, kurā apglabātas daudzas ievērojamas kultūrvēsturiskas personības, piemēram, Johans Kristofs Broce, Jānis Frīdrihs Baumanis, Kristiāns Jāks Pētersons un citi. Pēckara laikā kapi ir daudz cietuši, un tā rezultātā zudusi paaudžu atmiņa par mūsu valsts vēsturē svarīgiem cilvēkiem.

Kapus apmeklē rīdzinieki un citi Latvijas iedzīvotāji, ārvalstu tūristi, īpaši vācbaltu pēcteči, taču viņiem sagādā grūtības tajos orientēties un atrast meklētās kapavietas, kā arī iegūt īsu, koncentrētu informāciju par apbedītajiem. Savu iespēju robežās Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze rūpējas par mirušo atdusas vietām, tomēr pieminekļi ir stipri bojāti, vairāki ir bez kapu plāksnēm, tāpēc draudze apņēmusies minētā projekta īstenošanu.

Plāksnes plānots uzstādīt līdz oktobra beigām.