Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=jaunumi&fu=read&id=1031

705. Visskaistākā talka

Mājaslapa
2015.04.15 13:12

Pēc vispārējā sprieduma, pagājušās sestdienas talka visā mūsu talku vēsturē esot bijusi visskaistākā - tāds bija kopējais vērtējums.

Tika pieļauta paviršība - pašā talkas sākumā netika saskaitīts talcinieku skaits, jo mūsu mācītājs Agris bija izvērsis plašu kampaņu Facebookā, kam atsaucās milzīgs daudzums jaunu skaistu cilvēku. 

Jau tuvojoties baznīcai, pa lielu gabalu bija redzams, ka cilvēki strādā lielos plašumos itin visur. Kā skudriņas... Kā bitītes... Tīkams čaklums.

Un vēl te rosījās burvīgās jaunās māmiņas ar bērniņiem.

Dabiski, ka visā šajā draudzīgajā omulīgajā murdoņā ar milzīgu prieku un pašpārliecinātību noraudzījās draudzes kaķene Mīce Pērmindere.

‍Talcinieku daudzumu saskaitījusi bija vienīgi Rudīte Dābola, bet viņa iegūto rezultātu izsludināja par savu noslēpumu, ko nevienam neizpaudīšot.

‍Pie Agras vārītās necilvēcīgi garšīgās zupas galda sprieda, ka talcinieku esot bijis vismaz trīsreiz vairāk nekā ēdāju. Bet ēdāju bija divdesmit. Tad nu katrs pats var rēķināt. 


Lai gan patiesībā arī ēdāju bija vairāk, jo bez ēšanas prom neviens netika laists. Un tie tad bija pirmie un otrie ēdāji, par kuriem nekādas jausmas nebija trešajiem jeb pēdējiem ēdājiem. Kā redzat, arī te ir visādas neskaidrības, bet viens princips tika īstenots: visi bija paēduši.

‍Ātrā tempā tika iztīrīts viss, kas tīrāms, sagrābts, kas sagrābjams, noslaucīts, kas noslaukāms, aizvilkts, kas aizvelkams, un aiznests, kas aiznesams.

‍Lai laime būtu pilnīga, skanēja dziesminieks Ēriks Loks un viņa skaņdarbi. Tai skaitā arī baznīcas dziesmas, ko pierasts dzirdēt dievkalpojumos.

‍Tūlīt norādīšu uz saiti uz talkas galeriju, bet iepriekš pavaicāšu - vai kādam nav ideja, kā varam tikt pie laba moderna mūsdienīga fotoaparāta, ko vajadzētu draudzes vajadzībām? Lai bildes būtu skaistākas!

‍Andrejs


‍Talku galerijas - ŠEIT