Šī lapa ir izdrukāta no Rīgas Kristus evaņģēliski luteriskā draudze
Interneta adrese:
http://kristusdraudze.lelb.lv/?ct=proza1&fu=read&id=46

Elīna Adricka


NEPATEIKTS VĀRDS

"Iet diena no dienas, līdz beidzot tu atceries, ka pie senā nostāsta palicis viens nepateikts vārds. Saka, kas lemts, tam notikt, un tagad ir jāslīkst neziņā, vai darīts pareizi un pateikts viss, vai nepateikts vārds ir palicis.

 



NEPATEIKTS VĀRDS

"Iet diena no dienas, līdz beidzot tu atceries, ka pie senā nostāsta palicis viens nepateikts vārds. Saka, kas lemts, tam notikt, un tagad ir jāslīkst neziņā, vai darīts pareizi un pateikts viss, vai nepateikts vārds ir palicis. Mainās gadalaiki, nāk rudens, kokiem lapas rauj, un aiznes tās no ierastās vietas, tāpat nāk jaunas iepazīšanās, kas līdzi nesot, liek aizmirst, vecos un mīļos vārdus, siltos un patīkamos glāstus, un tikai kaut kur, starp divām pasaulēm tu atceries, ka pie senā nostāsta ir palicis viens nepateikts vārds. Tikai viens vārds, kuru pasakot nebūtu tagad šis garais labirints jāstaigā, kur uz katrām krustcelēm tevi sagaida neziņa un viens vienīgs nepateikts vārds."

/Elīna Adricka/

Cilvēki bieži vien nenovērtē attiecības, nedz tās, kas vieno viņus ar vecākiem, nedz draugiem, nedz laulātajiem, nedz bērniem un visbeidzot vienkāršiem garāmgājējiem. Viņi veido tās kā ziepju operu, dramatizē, liekuļo, un tad, kad tas vairs nav izturams, viņi maina statusu - šķiras, bet bieži paliek, kas nepateikts, reizēm tikai viens vārds, piemēram, piedod, atvaino, vai mīlu!

Mēs vēl joprojām nemākam runāt!


Bet iedomājaties, ja nu tā reize, kad šķīrāties bija pēdējā, kad redzējāties? Notiek kas neparedzēts un letāls? Liekot puķes uz zemes, raudot un skandinot : "Es tik daudz tev nepateicu, man nebija taisnība, piedod! Kā es gribētu visu pagriezt atpakaļ!" nekas nebūs līdzēts, par vēlu, un lai tā nenotiktu, runājat. Atzīstat kļūdas,  pieņemiet gan pateicības vārdus un glaimus, gan patiesības vārdus, kas var būt pretrunā ar jūsu izdomāto patiesību. Mācaties priecāties par sīkām lietiņām, jo no sīkiem darbiem veidojas liels un patiess gandarījums!

Man prieks par visiem tiem, kas dzīvo, nevis eksistē!